Under den kreativa processen att skapa höstens kollektion har Gripsholms designteam inspirerats av kontrasten mellan arkitekturens raka linjer och naturens mjuka former. Kollektionen präglas av en klassisk, stilren och inbjudande look där kvaliteter som sammet och tvättat linne i varma, djupa toner varvas med grafiska mönster i både prints och strukturer. Geometriska former kombineras med organiska, rytmiska mönster. Lugna nyanser i blått, turkost, grått och djuprött med accentfärger i puderrosa och brända, röda toner skapar en höstig och harmonisk känsla.

BÄDD
Våra sängkläder är gjorda av finaste kvalitet. Satin, percale och tvättat linne ger produkterna både mjukhet och karaktär. Höstens tvättade linnelakan går i naturliga, avskalade toner som skapar en lugn harmonisk känsla i sovrummet. Kontrasten mellan de ljusa tonerna i vitt och sand och de mörka i blå och turkos kan enkelt kombineras för att skapa karaktär i höstbäddningen.

Vi presenterar även en ny ekologisk och GOTS certifierad kvalitet i Gripsholms bäddsortiment. Tvättad bomull är en mjuk kvalitet som ger färgerna en vacker, matt och modern känsla. Sängkläderna blir mer och mer behagliga och karaktäristiska för varje tvätt och vingen på kuddarna framhäver den tvättade looken.

Vi har även kvar våra mjuka satinlakan som går i en klassisk stil där mustiga mönster i akvarell kombineras med enklare, vilsamma mönster. Tonerna går i dovt blått, grått och blått som ger en vacker lyster och lyxig känsla.

INTERIÖR
Vi älskar att blanda olika kvaliteter och strukturer i vårt interiör-sortiment. Sammet fortsätter att vara en stark trend och skapar en mysig och inbjudande stämning i både vardagsrummet och i sängen. Det är härligt att även blanda in våra vävda och broderade kuddar i soffan för att skapa en spännande, djup och exklusiv känsla. Vi har såklart även våra stilfulla linnekuddar med sömmar. Det otvättade linnet ger både styrsel och karaktär som passar fint på hösten.

BAD
Kombinationen av bomull och linne gör att våra handdukar suger upp vatten extra bra. De ger även en behaglig känsla mot huden och har en samtida look som ger en extra touch av kvalitet och stil i badrummet. Självklart har vi även kvar vårt generösa bassortiment.

KÖK
Gripsholms kökslinje i tvättat linne är inspirerad av den nordiska höstens färger. Dova blå- och gröna toner kombineras med sand och brända röda färger. Tillsammans påminner de om höstträd eller de färger som himlen och havet får när vindarna börjar bli starkare. Vi vill duka upp till mysiga middagar och värma oss med en stor kopp te på morgonen.

Våra våfflade kökshanddukar tillför både en klassisk och modern look i köket. Uppsugningsförmågan och den karaktäristiska strukturen kommer fram ju mer de används och tvättas.

Vi har också härliga löpare/bordstabletter med ett grafiskt print, där vi har inspirerats av det skandinaviska formspråket. För att få en härligt höstig möstermix kan du med fördel matcha dessa med våra dukar och servetter i tvättat linne.