Vi på Gripsholm är stolta över att i höstens kollektion kunna presentera flera GOTS-märkta produkter, i allt från bäddset till prydnadskuddar. De flesta tror inte att det är möjligt att färga ekologisk textil men visst är det möjlig! Våra GOTS produkter har alla höstens härligt mustiga färger.

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. Märkningen står för bra beredning och bra råvara. GOTS finns till för att underlätta för dig som konsument – att välja GOTS märkta textilier innebär att välja produkter där ett miljömässigt- och socialt ansvar tagits genom hela kedjan från bomullsfält till färdig produkt. Det omfattar alltså även infärgning, tryck och etiketter som alla är godkända enligt GOTS kriterier.

  • Hållbara fiber (ekologiska eller återvunna)
  • Miljövänlig produktion
  • Kemikaliefria produkter i butiken
  • Funktionstest (färgbeständighet, håller för tvätt och nötning)
  • Schyssta arbetsvillkor

Våra produkter som är certifierade är märkta med GOTS symbol. Oavsett om märkningen finns på en pappersetikett eller påsytt på produkten så omfattar certifieringen hela produkten. Via produktens certifieringsnummer går det att söka information om tillverkningen via GOTS databas.