Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

BLÅA TONER

I en värld fylld med rörelse och ständiga intryck, strävar många av oss efter att skapa en fristad av lugn och harmoni i våra hem. Men varför väljer vi gärna att inreda med blått egentligen?

VAD HAR FÄRGEN FÖR INVERKAN

BÄDDA BLÅTT

I en värld fylld med rörelse och ständiga intryck, strävar många av oss efter att skapa en fristad av lugn och harmoni i våra hem. Hemmet är vår bas och här skall vi känna oss lugna och trygga och i jakten på denna fridfulla tillflyktsort har blått blivit en pålitlig allierad för många inredningsentusiaster. Så varför väljer vi då gång på gång att omge oss med denna färg? Låt oss utforska det genom att dyka in i några av dess fascinerande aspekter.

Blått är inte bara en färg, det är en känsla av fridfullhet och trygghet. Det symboliserar lugn, harmoni och en känsla av andlighet. När man kliver in i ett med blå toner känns det som att en våg av lugn sveper över en. Det är kanske därför inte förvånande att blått är ett klassiskt val när det kommer till inredning av sovrum, där vi strävar efter att skapa en oas av ro för att koppla av och återhämta oss från dagens stress och bekymmer. Det är också en färg som används på tex banker för att man som kund just skall känna sig lugn och trygg.

 

Gripsholm sommarbäddning by @killingyourdarlings

Därför väljer många att bädda med blåa textiler i sovrummet. Hos oss hittar du det blåa chambraypåslakanet som känns som dig favoritskjorta och som har en härlig denimlook. Trendigt och vårigt! När det gäller vår serie med vintagebäddset hittar du hela tre nyanser av blått; ljusblått, mediumblått och mörkblått. Välj själv vilken nyans som tilltalar dig eller varför inte mixa lite för att skapa härlig dynamik?

De djupa, mörkblå nyanserna påminner om den stilla kvällshimlen eller det rika blåbäret, vilket ger en känsla av förankring i naturen och dess eviga cykler av lugn och förnyelse. För många är detta en påminnelse om att även i det hektiska moderna livet finns det möjlighet att hitta frid och harmoni.

KINGSIZE

HÄRLIG FROTTÉ

BLÅTT I BADRUMMET

När det gäller badrummet är blått också en given favorit, kanske just för att det får tankarna på hav. Där möts vi av fräscha, svalkande toner som för tankarna till det djupa havets oändliga vidder eller det klarblåa himlavalvet på en solig dag. Handdukar i olika nyanser av blått ger en känsla av renhet och friskhet, samtidigt som de bidrar till att skapa en avkopplande och inbjudande atmosfär. Hos oss hittar du tjocka och lyxiga handdukar i både den lite moderna arona blue men även i petrol och i klassiskt  mörkblått.

 

 

 

kategori-bada-s23-gripsholm

VARFÖR BLÅTT?

Svaret ligger delvis i dess inneboende egenskaper. Blått symboliserar inte bara lugn och trygghet, utan det sägs även främja kreativitet och fantasi. Det är en färg som förknippas med lojalitet och trovärdighet, vilket ger en känsla av stabilitet och tillit. Dessutom har blått en djupare innebörd – det för tankarna till hårt arbete, hållbarhet och jämlikhet, vilket gör det till en färg som många av oss känner oss stärkta av att omge oss med.

Så nästa gång du funderar över vilken färg du ska välja för att skapa ett lugnt och harmoniskt hem, tänk på den djupa, livgivande kraften hos blått. Oavsett om det är i form av sovrummets mjuka textiler eller badrummets uppfriskande handdukar, kommer blått att omfamna dig med sin känsla av frid och trygghet, och påminna dig om den underbara skönheten i att finna harmoni i ditt eget hem.

 

GRIPSHOLM LOVELY BLUE

BETTER COTTON INITIATIV

Samtliga bomullsprodukter hos oss är enligt BCI – Better Cotton Initiativ som är en ideell organisation som arbetar för att göra den globala bomullsproduktion bättre för både miljö och de människor som arbetar med den.

De fokuserar på effektiv vattenanvändning, att skydda naturliga livsmiljöer, att minska användningen av skadliga kemikalier och att respektera arbetarnas rättigheter. Detta för att sträva efter att lyfta bomullsindustrin till nya hållbarhetsnivåer. 🌍

Var med oss på resan mot en mer hållbar framtid! 💚

 

SOV SKÖNT GARANTI

Vi älskar våra påslakanset och lakan och är säkra på att du också kommer att göra det. Därför har vi en sov skönt garanti som låter dig handla hem och provsova för att sedan skicka tillbaka dem (inom 30 dagar från köp) om du inte är nöjd.