Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Duka fint för sommarens middagar och kalas!

Sommaren är den perfekta tiden för spontana grillfester och fikastunder i trädgården och även om du inte hinner planera någon storslagen middag kan du vara lugn. Nu delar vi med oss av knepen som får även den enklaste måltiden att kännas lyxig.

 

DUKA MED LINNE

För att ge ditt bord det perfekta utseendet, satsa på en vacker linneduk. Våra linnedukar ger en omedelbar känsla av lyx och elegans. Dessutom är de hållbara och kan användas över generationer, de blir bara finare ju mer du använder dem. Bordsdukar i linne är verkligen en investering som varar. Dessutom är det en mycket bra present till studenter och brudpar.

Servetter i linne är också ett bra sätt att skapa en lyxig känsla till din middagsbjudning. Dessutom är det ett bättre miljöval än att för varje tillfälle köpa en hög med pappersservetter, inpackade i plast. Med linneservetter kan du vara säker på att du alltid har servetter hemma till hands så att du slipper stå utan. Du kan välja att matcha servetter med samma färg som linneduken eller bryta av med en annan nyans och på så sätt skapa en härlig kontrast, gör det som du tycker är finast.

För att verkligen lyfta din dukning kan du experimentera med olika sätt att vika servetterna på ett kul sätt eller använda dig av servettringar, band eller kanske en kvist eller ett löv från trädgården. Genom att använda det som finns i trädgården så ändras din dukning allteftersom det blommar, det ger en härlig variation och skapar en unik atmosfär.

GRIPSHOLM - DUKA MED LINNESERVETTER

DUKA TON I TON

Blommor är en klassisk och härlig komponent i dukningen. Du kan välja att placera en stor bukett mitt på bordet (se bara till så att den inte skymmer sikten för de som sitter mittemot varandra) eller så kan du använda flera små glasvaser med varsin blomma. Det ger ett elegant och luftigt intryck.

När du dukar upp för en middag utomhus är det viktigt att tänka på belysningen, ljuset ute förändras under kvällen. Du kan skapa en stämningsfull atmosfär genom att använda blockljus, värmeljus eller kronljus och tända dem efter behov. Att ha flera ljusstakar i olika former och storlekar skapar en vacker visuell effekt. Som komplement till dukningen är det även fint att använda naturliga element såsom snäckor, stenar, kastanjer och andra nötter.

För att verkligen ta din måltid till nästa nivå kan du använda ett tema, till exempel genom att använda en rosa linneduk och välja en rosa blomma från trädgården. Att arbeta med ton-i-ton ger en elegant och sammanhängande look som imponerar på dina gäster.

Du kan också ganska enkelt förhöja en måltid om du använder dig av ett tema,  t.ex. i form av färg. Om du dukar med en rosa linneduk kan du förslagsvis välja bara rosa blommor i trädgården. Det är så fint att jobba med ton i ton.

Glad sommar!

GRIPSHOLM - DUKA MED LINNESERVETTER

HÄRLIGA PRODUKTER TILL DIN DUKNING

  • GRIPSHOLM DUKA I VITT

  • GRIPSHOLM DUKA MED SERVETTRING