Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Så här tar du hand om dina kökstextiler

Du kan nog hålla med om att det känns viktigt med en god hygien i köket. Genom att tvätta dina textilier som kökshanddukar, grytlappar och grillvantar regelbundet förebygger du bakteriesamlingar samtidigt som köket känns fräscht. 

Sköt om dina kökstextilier

Kökshanddukar kan vara en av de hemtextilier som används flitigast. Det är inte ovanligt att dessa torkar både disk och händer, därför är det extra viktigt att hålla en god hygien och tvätta dem regelbundet.

För att få bort bakterier ska kökshanddukarna tvättas i 40 grader. Då våra kökshanddukar tillverkas av både linne och bomull går det fint att både torktumla och stryka dem på låg temperatur. Ha gärna fler i reserv så du enkelt kan byta kökshanddukar när det behövs.

vårens-nyheter-duka-startsida

Våra tvättråd

Även grytlappar och grillvantar ska tvättas regelbundet. Eftersom dessa har en stoppning av bomull rekommenderas 40 grader samt strykning på medeltemperatur.  

För att förlänga livslängden på din bordsduk rekommenderas att tvätta den i 60 grader och sedan sträckas i vått tillstånd. Våra kökshanddukar i linne och bomull bör inte torktumlas men kan med fördel strykas på medelvärme för att få bort irriterande veck. Undvik att använda sköljmedel eftersom detta sliter onödigt mycket på dina textilier testa istället ättika som neutraliserar doft samt hjälper till att bevara färgen. 

Även dina linneservetter behöver tvättas regelbundet för att hållas fräscha. Tvätta dem i maskinen på 60 grader. Stryk dem gärna på medelvärme för att få bort veck. 

underbara-linne-kökshandduk-beige-gripsholm

Se vårt fina sortiment