Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Så här tar du hand om dina sängkläder

Att tvätta sängkläder är viktigt för att hålla dem rena och hygieniska. Utöver att tvätta och vädra sina sängkläder kan man skydda dem med madrasskydd och kuddskydd. Det finns ju inget bättre än att krypa ner i en nybäddad säng, eller hur? 

Hur ofta skall man tvätta sina sängkläder?

Att tvätta sängkläder är viktigt för att hålla dem rena och hygieniska. Handen på hjärtat, hur ofta gör du det?

Rekommendationen är att man tvättar sängkläder varannan vecka för att hålla dem rena och hygieniska. Det beror kanske även på faktorer som personlig hygien, svettning, allergier och sjukdom. Har man småbarn eller husdjur i sängen bör man tvätta dem oftare.

Om du har varit sjuk är det också bra att byta påslakan och lakan när du börjar känna dig frisk igen. Det är inte bara skönt att duscha och bädda rent utan du vill tvätta bort sjukdomen för att eliminera bakterier och virus.

Har du haft gäster som sovit i din säng så kan det vara bra med en tvätt.

välj-sängkläder-bambu-gripsholm

Populära påslakanset

Hur tvättar man sängkläder på bästa sätt?

Att tvätta sängkläder regelbundet bidrar till en bättre hygien och en renare sovplats. Du sover bättre vilket ger en bättre hälsa.

Förutom att följa tvättinstruktionerna så är det bra att sortera sängkläder efter färg och material. Tvätta vita sängkläder separat från färgade sängkläder för att undvika att färgerna bleknar eller färgar av sig.

De allra flesta sängkläder kan tvättas i 60 grader vilket hjälper till att eliminera bakterier och allergener. Men om sängkläderna är gjorda av ett material som inte tål varmt vatten, så tvätta dem i en lägre temperatur. Det står i tvättinstruktionerna.

Använd gärna ett skonsamt tvättmedel, skonsamt för sängkläderna men även för naturen. Undvik tvättmedel med starka kemikalier eller parfymer som kan irritera huden.

Du bör heller inte packa tvättmaskinen allt för full även om det med dagens elpriser känns som att man vill fylla den till brädden. Fyller man för mycket blir de inte riktigt rena. Handdukar och lakan bör inte tvättas ihop då de sliter på varandra.

Hoppas du sover gott i din nybäddade säng!

välj-sängkläder-bäckebölja-gripsholm

Komplettera med populära kuvertlakan