Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Duka festligt på nyår!

Det är dags för årets nyårsfest! Vi har skrivit ihop lite exempel på hur du kan göra den ultimata nyårsdukning så att den blir extra festlig.

FÖR EN LYXIG DUKNING

VÅRA TIPS

FÄRGTEMA
Det kan var härligt att hålla sig till ett schysst färgtema som silver, guld, svart eller kanske helvitt. Är du någon som till exempel älskar rosa så kör på det i stället. Vilket du än väljer så kan du använda det på duk, löpare, servetter, blommor, ljus och placeringskort. Glitter kan också vara ett härligt sätt att förhöja dukningen på men kom ihåg att de skall dammsugas upp efteråt också.

BALLONGER
Skapa en festkänsla med imponerande ballongbåge eller härliga heliumballonger. Knyt dem med sidenband för en extra lyxig känsla. Det finns fina ballonger med glitter i men det är faktiskt även något du kan skapa själv om du är pysslig.

LINNEDUK & LINNESERVETTER
Att duka med linneduk och tillhörande servetter ger en lite sofistikerad touch och elegans. Investerar du i sådana så håller de flera år och blir bara snyggare och skönare. Att välja linneservetter känns även som ett mer hållbart val än att köpa nya pappersservetter till varje festlighet.

GRIPSHOLM DUKNING BLÅ

BLOMMOR
Att ha färska blommor på bordet känns alltid lyxig och elegant. Du kan ha allt ifrån en stor vacker bukett mitt på bordet till att sätta massor med små vaser utspritt över bordet. En slinga med murgröna eller någon form av granris känns också passade så här till nyår.

PLACERINGSKORT
Oavsett om man har en stor eller en lite mindre bjudning så kan placeringskort kännas fint. Det guidar gästerna till sin plats och du har skrivit deras namn lite extra vackert. Kanske har du lagt till ett personligt citat eller en personlig symbol som ger gästen en extra tanke. Placeringskort kan ju vara kul för att få person som inte annars sitter tillsammans att mingla lite för att få i gång lite nya diskussioner.

LJUS & LJUSLYKTOR
Att duka med mycket ljus är också härligt så här i dessa mörka tider. Du kan antingen ha en maffig kandelaber på bordet eller många småljus för att sprida ut ljuset. Det kan också vara festligt om ljusen passar in i valt färgtema.

SERVIS
Kanske har du en ärvd servis stående i källaren, på vinden eller längst in i skåpet som kan vara kul att plocka fram. Har du ärvda silverbestick eller kanske fyndat sådana på loppis så är det dags att putsa till dem. Det känns extra lyxigt att duka med dem.

Genom att kombinera dessa element skapar du inte bara en festlig atmosfär utan också ett minnesvärt och vackert bord för att fira det nya året med stil och glädje. Glöm inte att anpassa idéerna efter din egen personliga stil och preferenser för att göra din nyårsfest unik och oförglömlig.

Gott Nytt År!

GRIPSHOLM DUKNING3