4-6 Portioner
500 gram rabarber
3 dl strösocker
1 tsk pressad citron
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, tork och ansa rabarbern. Skär den sedan i ca 1 cm stora bitar och lägg på en lång med bakplåtspapper. Låt pappret gå upp på kanterna. Rabarbern skall ligga som ett enkelt lager. Strö över sockret och blanda väl. Baka sedan i ugnen i 30 minuter och vänd runt en gång under tiden. Sockret skall smälta och börja bli gyllene men passa så att de inte bränns.
Låt svalna och mixa sedan rabarbern slät tillsammans med pressad citron. Plasta in och ställ in i kylen så att den blir riktigt kall.
Vispa grädde i en bunke tills den får fluffiga toppar. Vänd ner rabarberpuren men spara ca 1 dl. Har du glassmaskin så kör du den tills det blir en fin glasskonsistens, ca 30-40 min. Annars häller du smeten i en form (tänk brödform), plastar in och ställer in i frysen. Rör i den varje kvart under första timmen. Vid sista tillfället klickar du ut den sista puren och drar några tag genom glassen för att ge en marmorerande effekt. Frys sedan glassen ytterligare någon timmer.
Njut med valfria tillbehör!