Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Ge 2024 en fräsch start - storstäda sovrummet

Vår omgivning påverkar vårt välbefinnande, och ett rent och organiserat sovrum kan göra underverk för din mentala och fysiska hälsa. Börja 2024 med en ordentlig storstädning av ditt sovrum och din säng. Här kommer våra tips på en bra städning.

TILL EN LYCKAD STORSTÄDNING

VÅRA TIPS

1. SKAPA EN PLAN

Innan du börjar, ta några minuter att planera din storstädning. Gör en lista över de områden som behöver extra uppmärksamhet, som sängkläder, madrass och sovrumsgolv. Har du även din garderob i sovrummet så skall du kanske även passa på med en rensning där?


2. TVÄTTA SÄNGKLÄDERNA

Börja med att ta bort alla sängkläder och tvätta dem enligt instruktionerna. Ett rent och fräscht lakan gör underverk för din sömnkvalitet. Är du en av dem som sover oroligt och rör dig mycket så kan vi rekommendera dig att använd ett kuvertlakan. De har formsydda hörn och ligger på plats hela natten oavsett hur mycket du rör dig under natten. Vi har kuvertlakan i både krispig percale och mjukaste bambu.

3. DAMMSUG MADRASSEN

Använd dammsugarens möbelmunstycke för att suga upp damm och partiklar från din madrass. Detta kan bidra till att minska allergener och förbättra luftkvaliteten i ditt sovrum.


4. VÄND MADRASSEN

För att förlänga livslängden på din madrass och undvika ojämnt slitage, vänd den och rotera den regelbundet. Gör det till en vana att gör det varje gång du bäddar rent så blir slitaget jämt. Använd gärna ett madrasskydd för att förlänga livet på din resårbotten.


5. STÄDA AV SÄNGGAVEL & SÄNGBORD

Töm ditt sängbord och torka av med rengöringsspray och fuktig trasa. Har du en sänggavel av trä så gör du likadant där. Är den däremot av tyg använde en torr trasa eller en roller för att rengöra den. Gör likadant på din sänglampa.


6. ORGANISERA & RENSA
Gå igenom allt i ditt sängbord noga och dra nytta av tillfället för att organisera och rensa bort onödiga saker. En ren och avskalad omgivning främjar lugn och ro.

GRIPSHOLM LUCKA 2 SQ 2

7. BBÄDDA DIN SÄNG

Handen på hjärtat, hur fräsch är ditt madrasskydd? Kanske är det dags att investera i ett nytt och fräscht? Sätt på nytt lakan och ett nytt påslakanset. Visst är det en fantastisk känsla att krypa ner i en nybäddad säng. Vill du ha en lite lyxigare och mer hotellik känsla kan du investera i lite större kuddar som vi kallar hotellkuddar (50×90 cm) och placera dem längst bak.

8. MYS TILL DET LITE EXTRA

För att mysa till det lite kan du bädda med ett fint överkast, några prydnadskuddar och en pläd. Då ser det lite extra inbjudande ut att krypa ner.

BETTER COTTON INITIATIV

Samtliga bomullsprodukter hos oss är enligt BCI – Better Cotton Initiativ som är en ideell organisation som arbetar för att göra den globala bomullsproduktion bättre för både miljö och de människor som arbetar med den.

De fokuserar på effektiv vattenanvändning, att skydda naturliga livsmiljöer, att minska användningen av skadliga kemikalier och att respektera arbetarnas rättigheter. Detta för att sträva efter att lyfta bomullsindustrin till nya hållbarhetsnivåer. 🌍

Var med oss på resan mot en mer hållbar framtid! 💚

 

SOV SKÖNT GARANTI

Vi älskar våra påslakanset och lakan och är säkra på att du också kommer att göra det. Därför har vi en sov skönt garanti som låter dig handla hem och provsova för att sedan skicka tillbaka dem (inom 30 dagar från köp) om du inte är nöjd.

 

AVSLUTANDE TANKAR!

Att storstäda ditt sovrum, och särskilt din säng, är inte bara ett sätt att hålla det rent, få dina sängkläder att hålla längre utan också ett sätt att skapa en fridfull och harmonisk miljö för din sömn. Genom att investera tid och omsorg i din säng, investerar du i din egen välmående.

Ge dig själv gåvan av en ren och inbjudande säng – du förtjänar det!

Hoppas dessa steg hjälper dig att skapa en fräsch start i ditt sovrum.
Lycka till med din storstädning!