Fri frakt över 399 kr & fri retur - Köp nu betala sen med Klarna
Kassa
Favoriter

Välj rätt handduk!

Hur väljer man egentligen rätt handdukar? Vi ska kasta oss in i en värld av mjuka känslor, fluffiga loopar och bästa tvättråden så att du kan köpa rätt handdukar.

VI REDER UT!

VAD ÄR BRA FROTTÉ?

Är du redo att ta din duschupplevelse till nästa nivå och svepas in i det fluffigaste och mjukaste handduken någonsin? Grattis, du har hamnat på rätt plats! Vi ska kasta oss in i en värld av mjuka känslor, fluffiga loopar och det ultimata testet för handdukshängning. Vi har tipsen och råden för dig så att du kan navigera dig genom handduksdjungeln.

Att investera i högkvalitativa handdukar är inte bara en lyx, utan även en smart investering. Bra handdukar kommer att påverka din upplevelse i badrummet positivt, och kan även bidra till att förhindra hudirritation och allergier. Dessutom håller handdukar av hög kvalitet riktigt länge och kan därmed spara dig pengar i längden eftersom du inte behöver byta ut dem lika ofta.

MJUKHET & FLUFF
Älskar du mjuka handdukar men som trots det har god uppsugningsförmåga? Håll dig då till bomull, det är kungligt när det gäller mjukhet! Samtliga bomullsprodukter hos oss är dessutom enligt BCI – Better Cotton Initiativ som är en ideell organisation som arbetar för den globala bomullsproduktionen.

Ingen gillar platta och trista handdukar. Titta lite extra noga på tjockleken, ju fluffigare desto bättre. Väl handdukar som har lite ”volym” även de tar lite plats vid förvaring. Det borgar också för att absorptionsförmågan är lite bättre.

LOOPAR & SÖMMAR
Ta gärna en lite närmre till på loopen, det är de där små slingorna som gör att frottén absorberar och den är mjuk. De bör vara jämt vävda och tätt packade för bästa kvalitet. Sist men inte minst, håll utkik efter handdukar med robusta sömmar och snygga kanter. Vill man att ens handduk ska hålla länge, tåla att användas och tvättas så bör man titta på sömmarna. Inga lösa trådar här inte!

STORLEK & VIKT
Handdukar kommer i en mängd olika storlekar och vikter, och vilken storlek och vikt som är bäst för dig beror på dina personliga preferenser, önskemål och behov. Generellt sett är större och tyngre handdukar mer absorberande och ger en större känsla av lyx. Tyngden borgar också oftast för en bättre kvalitet. Tänk på att ju tyngre handduk, desto mer fukt kommer den att kunna suga upp. Våra handdukar här på Gripsholm håller hela 500 g/m2 vilket betraktas som en tät och fin handduk.

Hos oss hittar du gästhanddukar 30×50 cm, handdukar 50×70 cm, badhandduk 70×130 cm samt det allra största badlakanet som är hela 90×150 cm stort. Faktum är att handdukars storlek kan variera beroende på vilket land du befinner dig i. Till exempel kan handdukarnas storlek för ansikte samt bad och dusch vara annorlunda beroende på vilken marknad de är ämnade för. Lustigt, inte sant?

Den allra minsta handduken som man oftast kallar för gästhandduk är en väldigt bra handduk att ta med när du sover borta då den tar så liten plats. Den används också som en flitig vän på gymmet för att torka ansikte och händer, liten och praktisk.

GRIPSHOLM HEMMA HOS @dromhuset1

TVÄTTA
För att dina handdukar ska hålla länge och behålla sin mjukhet och absorberingsförmåga är det viktigt att du följer tvättråden. Tvätta alltid dina handdukar enligt tillverkarens anvisningar och undvik sköljmedel då det kan lägga sig som en hinna runt bomullen vilket gör att handdukarna inte suger upp vatten lika bra. Sköljmedel är dessutom inte bra för miljön samt kan öka risken för allergi.

Börjar dina handdukar lukta lite unket? Prova då husmorstipset med att lägga en kopp bakpulver tillsammans med 1 dl ättika i maskinen och tvätta sedan på 60 grader. Kom ihåg att tvätta dina handdukar regelbundet, gärna en gång i veckan för att upprätthålla god hygien och för att undvika dålig lukt och bakterier. Om dina handdukar börjar tappa sin mjukhet kan du försöka använda en sköljcykel med ättika för att återuppliva deras mjukhet.

Tänk på att handdukar generellt behöver en 6-7 tvättar innan de når sin bästa absorptionsförmåga.

Läs mer om hur du tar hand om dina handdukar här.

 

FÖRVARING
För att hålla dina handdukar fräscha länge är det bra att förvara dina handdukar på en välventilerad plats, undvik helst direkt solljus, och se till att de är helt torra innan du viker eller rullar ihop dem och lägger dem i skåpet. Om du har lite ont om plats kan det vara värt att överväga att rulla handdukarna i stället för att vika dem eftersom det sparar utrymme.

 

 

 

GRIPSHOLM - SPAKÄNSLA HEMMA

MÄRKNING
Vi rekommenderar att man alltid köper handdukar som precis som våra som är OEKO-Tex Standard 100 certifierade. Vid tillverkning av handdukar och dess sömmar, så kan kemikalier som kan vara skadliga för dig och miljön användas. Till exempel vid färgning eller blekning av handdukarna.

En OEKO-Tex certifiering garanterar att inga cancerogena eller allergena ämnen använts vid framställningen av handduken från början till slutprodukt. I många fall har OKEO-Tex även högre krav på tillverkning än nationell lagstiftning.

Samtliga bomullsprodukter hos oss är enligt BCI – Better Cotton Initiativ som är en ideell organisation som arbetar för att göra den globala bomullsproduktion bättre för både miljö och de människor som arbetar med den.

De fokuserar på effektiv vattenanvändning, att skydda naturliga livsmiljöer, att minska användningen av skadliga kemikalier och att respektera arbetarnas rättigheter. Detta för att sträva efter att lyfta bomullsindustrin till nya hållbarhetsnivåer. 🌍

Var med oss på resan mot en mer hållbar framtid! 💚

Vi hoppas tipsen ovan kan hjälp dig att välja en bra handduk som håller länge!

GRIPSHOLM LOVELY BLUE